BÉKÉS-REHAB INTEGRÁLT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY HARMÓNIAHÁZ

nyitva tartás: hétköznap munkanapokon 07:30-15:00-ig

szociális szolgáltatások: fogyatékosok és pszichiátriai betegek nappali ellátása, fejlesztő foglalkoztatás

ellátási terület: Békés megye

Intézményünk Harmóniaház néven a 2009. év szeptemberében nyitotta meg kapuit. Jelenlegi infrastruktúránk székhelyünkön 15 fogyatékos személy és 47 fő pszichiátriai beteg számára nyújt lehetőséget, szolgáltatásaink igénybevételére nappali ellátás keretében.

Intézményünk Békés város központjában található, a Posta utca 2. szám alatt, karnyújtásra a buszállomástól. Könnyen megközelíthető mind a helyi, mind, pedig a környező településeken (Bélmegyer, Murony, Tarhos stb.) élő, az intézmény szolgáltatásait igénybe vevő személyek számára. Az 1929-ben épült, felújított lakóház, mely helyet ad az intézménynek, tiszta, rendezett, tetszetős környezetet biztosít az ellátottak számára.

Intézményünkben Digitális Jólét Program Pontot működtetünk, aminek köszönhetően a betérő látogatók ingyenesen használhatják az ott üzemelő számítógépeket, illetve a világhálót. Ellátottjaink és munkavállaóink részére ingyenes és korlátlan telefonfülkét biztosítunk.


Főbb célkitűzéseink, hogy a saját otthonukban élő fogyatékos személyek, illetve pszichiátriai beteg emberek számára lehetőséget biztosítsunk a napközbeni tartózkodásra, foglalkoztatásra (szociális- és akkreditált foglalkoztatás keretében), társas kapcsolatok kialakítására, alapvető higiénés szükségletek kielégítésére, igény szerint meleg élelem biztosítására. Szakképzett dolgozóink (szociális gondozók, terápiás munkatárs, szociális munkás) segítséget nyújtanak az ellátottaknak, az egészségügyi ellátás hozzájutásában, hivatalos ügyek intézésében. Továbbá foglalkozunk tanácsadással, mentális gondozással, szabadidős és közösségi programok szervezésével, a klienseink számára.

Az intézménybe kerülés feltételeiről és menetéről érdeklődni lehet: Békésen személyesen a Harmóniaházban Posta utca 2. szám alatt, illetve a 06-66-644-637-es telefonszámon Prorok Mihály intézményvezetőnél.